top of page

WORKSHOP AGENDA 2023

Schilderen in de Betuwe - locatie Asperen 

De tijd vliegt! Zoveel leuke mensen kwamen dit jaar al schilderen in Asperen! Geweldig jullie enthousiasme! Ook de combinatie workshops met bloemschikken ism Renate van De Kruidenbrouwerij  waren erg leuk. De nieuwe workshopdata voor eind deze zomer en dit najaar staan inmiddels alweer online.

Nieuw!
Merel gaat schilderlessen geven Spanje - Hasta 
luego! Lees alles op www.schildervakantiespanje.nl

 

Scroll naar beneden om alles te zien! Heb je zin in kleur & fleur en zon & natuur, kom dan vooral langs!

 

Inschrijven via info@merel-art.nl

 

Eigen groep? Speciale datum/data?

Wil je heel graag op een bepaalde datum langskomen? In Nederland of in Spanje? Met jouw eigen groepje? Dit kan, boek vanaf 5 personen een workshop in NL vanaf 80 euro p.p. Zowel op een doordeweekse dag, als op een zaterdag of zondag. Voel je welkom! Neem hiervoor even contact op met Merel.

 

Het is ook mogelijk om vanaf 8 personen een midweek in Spanje te plannen, de prijs is afhankelijk van jullie wensen en beschikbaarheid van de locatie.

Grote bolvaas kopen - beschilderd door Merel

Wil je liever een mooie  grote bolvaas die al klaar is? In de kleuren die jij graag wilt? Merel beschildert ook vazen op verzoek. Hier lees je alles>>

De workshops van Merel worden gegeven in haar atelier in Asperen (25 minuten rijden onder Utrecht) in een schilderachtige omgeving. Workshops gaan door bij minimaal drie deelnemers. De workshops zijn inclusief koffie, thee en zoete versnaperingen. Bij elke workshop geldt: inschrijving op volgorde van aanmelding en vol is vol! Bij de workshops staan de kosten vermeld. Je hoeft verder niets mee te nemen. 

Workshops:

Lees hier de algemene voorwaarden.

overzicht workshops

SCHILDERVAKANTIE IN SPANJE
BELEEF SPANJE MET PENSEEL!

- Zo. 21 april t/m do. 25 april 2024

- Datum naar wens --> neem contact op met Merel

Schilderen in een bloemrijk Spaans Paradijs, bekend van TV!

 

Merel geeft volgend jaar een superleuke vijfdaagse teken- en schildercursus in Noord-Spanje, met z’n golvende landschap en sfeervolle dorpjes. Genieten van alle rust & ruimte om je heen, in een ongedwongen sfeer met veel plezier (beter) leren schilderen. 

 

Laat je verwennen terwijl je zelf creatief bent: want we zijn deze dagen te gast bij een meer dan geweldige locatie met dito catering, alles wordt voor ons geregeld en is inclusief, ook de schildermaterialen en begeleiding door Merel. Je hoeft alleen nog je eigen vervoer ernaar toe te regelen. 

 

Waar?

In één van de meest authentieke delen van Spanje ga je deze dagen op schilderreis bij een fantastische en vrolijke B&B tussen de bossen en de weiden, vlakbij de Pyreneeën en de Costa Brava en tegelijkertijd een kwartiertje van de fijne stad Girona. 

 

TV:

Merel ontvangt je graag bij Bed & Breakfast 'Can Portell'. Deze zomer kun je de locatie ook op TV zien bij B&B Vol Liefde seizoen 2023, het is nl. de prachtige B&B in Noord Spanje van Debbie! Zij creërde een creatieve hotspot, in haar bloemrijke Masia, gelegen op het mooie platteland in de heuvels van Catalonië. 

 

Verblijf:

All-in met voornamelijk biologische keuken.

Foto's en programma:

Zie www.schildervakantiespanje.nl

 

Kosten:

€ 795 per persoon in een gedeelde kamer. Meerprijs €150 voor eigen kamer met eigen badkamer.

 

Jij regelt zelf je vliegticket naar Gerona. De prijzen hiervoor vallen als je vroeg boekt reuze mee. Vluchten vanuit Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Düsseldorf sluiten goed aan op deze reis. De reis gaat door op basis van 6 aanmeldingen. Een nacht eerder komen en/of langer blijven is mogelijk in overleg a € 65,= pppn. Er is geen btw van toepassing.

Je betaalt bij aanmelding een aanbetaling. Bij doorgang van de reis betaal je tot uiterlijk 6 weken voor aanvang het restbedrag. Hiervoor ontvang je dan een betaalverzoek.

INCLUSIEF

Activiteiten en begeleiding

 • Alle schilderactiviteiten en begeleiding door Merel Feenstra

 • ALLE materialen (doek, verf, kwasten etc.) Er wordt geschilderd met acrylverf of aquarelverf of olieverf van uitstekende kwaliteit. Elke cursist krijgt een ezel en schetsmaterialen en kwaliteitspenselen in bruikleen. Alle schildersdoeken, papiersoorten en verf zijn bij de cursusprijs inbegrepen. Ook als je een vaas wilt beschilderen is deze inbegrepen in de prijs.

 • Gebruik van een schildersezel en krukje, je hoeft dus niets mee te nemen behalve jezelf!

 • Uiteraard is er iedere dag ruimte om heerlijk te relaxen, zwemmen of lekker een boek te lezen.

 • Een heerlijk dag uitstapje naar één van de fijne strandjes zit ook inbegrepen in het programma.

 • Transfer terug van jouw schilderwerken naar NL in overleg.

 

Catering

 • Aankomstdrankje en zoete versnapering

 • 4 Overnachtingen

 • 4x ontbijt

 • 3x lunch

 • 3x diner

 • Snacks in de ochtend

 

Verblijf

 • 1 gezamenlijke transfer van en naar de luchthaven in Gerona

 • Verblijf in een tweepersoonskamer met gedeelde badkamer

 • Bed- en badlinnen

 

Wil je een eigen slaapkamer, appartement, tuinhuis of pipowagen tegen een meerprijs? Dat kan! Neem dan contact op met Merel om jouw -boeking op maat- af te stemmen.

EXCLUSIEF

 • Vlucht Gerona en transfers

 • Diner en lunch bij restaurant op stranddag

 • Toegang museum Dali

Deze reis start zondagochtend en eindigt donderdag na het ontbijt.

PROGRAMMA
Zie www.schildervakantiespanje.nl

INSCHRIJVEN

Wil je meer weten? Of aanmelden? Neem dan contact op met Merel via info@merel-art.nl of bel/app via 06-22987411.

Overzicht schilderworkshops >> naar boven >>

75223620_522387771671272_9890485048967168_n.jpeg
96696973_3137881762901960_706899261270261760_n.jpg
merel_art_1.JPG

WORKSHOP VAAS BESCHILDEREN EN OPMAKEN MET EEN PLUKBOEKET (excl. lunch)

- Alle combinatie-workshops 'Vaas beschilderen en opmaken met plukboeket' met open inschrijving, zijn inmiddels al geweest in mei, juni en juli! We hebben genoten van de zon en van de gezellige cursisten deze dagen!

- Maar deze workshop kun je gelukkig ook boeken vanaf 5-8 personen t/m medio september! Yes! Want dan kun je een dag naar wens met Merel & Renate inplannen. Bloemschikken kan in de tuin aan de Linge van Renate onder de overkapping, of bij heel slecht weer in het atelier van Merel. We ontvangen jullie graag! 

Deze workshop is superleuk om te doen en er staat straks een prachtige grote vaas (25 cm)  met een plukboeket in je huis, die je zelf beschilderd hebt!  Merel is dol op bloemen schilderen, dus je krijgt volop tips & tricks hoe je dit zelf gemakkelijk voor elkaar krijgt! Je kunt de vaas elke kleur en fleur geven die jij wilt.

 

Hierna plukken we om de hoek bij het atelier: in de bloementuin aan de Linge, van Renate Kleijn-Brouwer van De Kruidenbrouwerij de mooiste bloemen!!  Je stelt zo zelf een mooi plukboeket samen, passend in jouw vaas. Het wordt een geweldige dag!

 

Programma

10.00-13.00 uur - Beschilderen van grote bloemenvaas (25 cm) in atelier van Merel in Asperen.

13.00-14.00 uur - Lunch bij restaurant naar keuze in de nabije omgeving, of neem zelf een lunchpakketje mee.

14.00-15.30 uur - Bloemschikken, opmaken van je vaas met een plukboeket uit de bloementuin aan de Linge met uitleg en rondleiding door Renate van de Kruidenbrouwerij!


-Kosten: totaalprijs € 120,= Je gaat naar huis met jouw eigen beschilderde vaas, met daarin een prachtig boeket!

De totaal prijs is opgebouwd uit € 80,= voor de schilderworkshop, incl. vaas, alle materialen, koffie, thee, lekkers en € 40,= voor het plukboeket, bloemschikken en rondleiding door de bloementuin.

- Lunch is niet inbegrepen en kun je zelf meenemen, ofwel halen bij de bakker om de hoek, of bij de theetuin op 5 autominuten rijden. Of bij het Fort op 5 minuten lopen. Nabij het atelier zijn vele plekjes om in de natuur (en met mooi uitzicht!) van je lunch te genieten.


-Locatie: Schilderen in de Betuwe / Atelier Merel Feenstra, Voorstraat 89-b in Asperen en bloementuin om de hoek bij de Kruidenbrouwerij
- Inschrijven:  info@merel-art.nl / 06-22987411/ Lees hier de algemene voorwaarden.

TIP 1: Reserveer na afloop van de workshop een tafel bij een restaurant in de omgeving.

TIP 2: Ontdek de omgeving en blijf overnachten.

Overzicht schilderworkshops >> naar boven >>

IMG_7539.jpg
IMG_7538.jpg
IMG_7542.jpg

WORKSHOP VAAS BESCHILDEREN (dagdeel)

- Zaterdag 14 oktober 2023, van 13.00 tot 16.00 uur (VOL)

- Maandag 16 oktober 2023, van 19.00 tot 21.00 uur 

- Zaterdag 21 oktober 2023, van 13.00 tot 16.00 uur (nog 3 plekken)

- Zaterdag 4 november 2023, van 13.00 tot 16.00 uur (nog 3 plekken)

- Zaterdag 11 november 2023, van 13.00 tot 16.00 uur (nog 1 plek)

- Zaterdag 18 november 2023, van 13.00 tot 16.00 uur (VOL)

- Woensdag 22 november 2023, van 13.00 tot 16.00 uur (nog 1 plek)

- Zaterdag 9 december 2023, van 13.00 tot 16.00 uur (nog 5 plekken)

- Woensdag 13 december 2023, van 13.00 tot 16.00 uur

- Zaterdag 16 december 2023, van 13.00 tot 16.00 uur

- Datum naar wens, neem contact op met Merel!

Inschrijven via info@merel-art.nl

- In samenwerking  met Royal Talens geeft Merel ook workshops Vaas Beschilderen in hun Experience Center in Apeldoorn op woe. 20 september van 11.00 tot 16.00 uur. (nog 2 plekken) Update 14 sept.: er zijn 2 plekken vrij gekomen, als je wilt meedoen, stuur Merel dan snel een mailtje of whatsapp , want boeken via de website van Talens is niet meer mogelijk!

https://royaltalens-experience.nl/products/creatieve-schilder-workshop-vaas-beschilderen-met-acrylverf-september

Deze workshop is superleuk om te doen en er staat straks een prachtige grote vaas (25 cm) in je huis, die je zelf beschilderd hebt. Merel is daarbij dol op bloemen schilderen, dus je krijgt volop tips & tricks hoe je dit zelf gemakkelijk voor elkaar krijgt! Er zijn diverse vormen vazen om uit te kiezen en je kunt de vaas elke kleur & fleur geven die jij wilt: gegarandeerd resultaat en plezier!


-Kosten: € 80,00 incl. alle materialen, koffie, thee en lekkers. Je gaat naar huis met jouw eigen beschilderde vaas.

-Locatie: Schilderen in de Betuwe / Atelier Merel Feenstra, Voorstraat 89-b in Asperen.
- Inschrijven: info@merel-art.nl / 06-22987411/ Lees hier de algemene voorwaarden.

TIP 1: Reserveer na afloop van de workshop een tafel bij een restaurant in de omgeving.

TIP 2: Heb je zelf een groepje, dan kun je een eigen datum met Merel afspreken.

TIP 3: Ontdek de omgeving en blijf overnachten.

Overzicht schilderworkshops >> naar boven >>

IMG_5660.jpg
workshop_vaasbeschilderen2.jpg
IMG_5196.jpg

WORKSHOP BLOEMEN SCHILDEREN OP KLEIN CANVAS

- Maandag 21 augustus 2023, van 11.00 tot 15.30 uur

- Datum naar wens, neem contact op met Merel!

Op verzoek van velen een workshop specifiek over bloemen schilderen. Waar let je nu op, wat zijn de tips & tricks? Merel vertelt je met veel enthousiasme wat ze hierover allemaal heeft geleerd op de academie. Deze workshop gaan we samen goed kijken naar echte verse bloemen, we maken hier studies van met potlood en houtskool. Vervolgens gaan we deze bloemen schilderen op canvas met acrylverf. Als je net als Merel dol bent op bloemen schilderen dan is deze dag echt genieten voor jou in het atelier! 

Ontvangst 11:00 uur in atelier van Merel in Asperen met koffie en wat lekkers. Dan praat Merel iedereen bij hoe de dag verloopt en over het tekenen en schilderen van verse bloemen in het bijzonder. We werken tot 13u en gaan dan wat lunchen in het atelier of buiten. Dan werken we door tot 15.30 uur. Dan is er de mogelijkheid voor een glaasje wijn/sapje. 


-Kosten: € 80,00 incl. alle materialen, koffie, thee en lekkers. 

- Lunch is niet inbegrepen en kun je zelf meenemen, ofwel halen bij de bakker om de hoek, of bij de theetuin op 5 autominuten rijden. Of bij het Fort op 5 minuten lopen. Nabij het atelier zijn vele plekjes om in de natuur (en met mooi uitzicht!) van je lunch te genieten.

-Locatie: Schilderen in de Betuwe / Atelier Merel Feenstra, Voorstraat 89-b in Asperen.
- Inschrijven: info@merel-art.nl / 06-22987411/ Lees hier de algemene voorwaarden.

TIP 1: Reserveer na afloop van de workshop een tafel bij een restaurant in de omgeving.

TIP 2: Heb je zelf een groepje, dan kun je een eigen datum met Merel afspreken.

TIP 3: Ontdek de omgeving en blijf overnachten.

Overzicht schilderworkshops >> naar boven >>

IMG_0903_edited.jpg
IMG_4699.jpg
merelfeenstra_flowers.jpg

WORKSHOP BUITEN SCHILDEREN / PLEINAIR PAINTING - NEDERLAND (WEST_BETUWE)

- Alle workshops 'Buiten schilderen' met open inschrijving, zijn inmiddels al geweest in juli! De dagen bleken erg lastig te plannen vanwege het Nederlandse weer: vaak hebben we alles moeten verzetten vanwege aangekondigde regen. Uiteindelijk lukte het toch om om twee geslaagde schilderdagen te plannen!

- Om deze reden geeft Merel volgend jaar in Spanje buiten les, want daar is het tenminste altijd lekker weer en daar hebben we ook prachtig licht! Meer info vind je je op www.schildervakantiespanje.nl/

- Wil je toch echt graag in NL buiten schilderen, stuur Merel dan een bericht.

Tijdens deze workshop neemt Merel je vanuit haar atelier in Asperen, lopend mee naar een mooie locatie om plein-air te schilderen, met acryl of olieverf. Een krukje, schildersezel, verf, doeken, andere materialen en koffie/thee en zoete versnaperingen worden verzorgd. Je leert hoe je zelf snel een schilderij opzet en je gaat spelen met compositie, kleur en tonaliteit, perspectief en diepte.


Ontvangst 10:30 uur in atelier van Merel in Asperen met koffie en wat lekkers. Dan praat Merel iedereen bij hoe de dag verloopt en voor het tekenen en schilderen in het bijzonder. We gaan lopend op pad vanuit het atelier. We werken tot 13u en gaan dan wat lunchen in het atelier of buiten. Dan werken we door tot 15.30 uur. Dan is er de mogelijkheid voor een glaasje wijn/sapje. Wie door wil schilderen kan dat doen.


-Kosten: € 80,00 inclusief materialen schildersezel, krukje, schort / gebruik van kwasten verf, koffie en thee / drankjes. Zelf een lunchpakketje meenemen.
-Locatie: We verzamelen 10:30 uur bij Schilderen in de Betuwe / Atelier Merel Feenstra, Voorstraat 89-b in Asperen.
- Inschrijven: info@merel-art.nl / 06-22987411/
 Lees hier de algemene voorwaarden. 

 

TIP 1: Reserveer na afloop van de workshop een tafel bij een restaurant in de omgeving zoals Fort Asperen (op loopafstand van het atelier!)

TIP 2: Heb je zelf een groepje, dan kun je een eigen datum met Merel afspreken.

TIP 3: Ontdek de omgeving en blijf overnachten.

Overzicht schilderworkshops >> naar boven >>

IMG_0930.HEIC
en%20plain%20air2_edited.jpg
694.jpeg
vaasbeschilderen_dagdeel
spanje
vaasbeschilderen_bloemschikken
buitenschilderen
bloemen schilderen op canvas
67353780_460470961196287_8480098323892535296_n.jpeg

Contact

HIER WORD JE BLIJ VAN!

Heb je vragen, aarzel dan niet om even te bellen of te mailen.
Graag tot ziens!

SCHILDEREN IN DE BETUWE
Merel Feenstra
Voorstraat 89-b
4147 CB  Asperen
Route & bereikbaarheid


06-22987411
info@merel-art.nl
www.merelfeenstra.nl


 

schilderen in de betuwe logo wit trans.png
bottom of page