top of page
B10165D2-1B9C-42BF-A27D-5226E9D7555A_1_201_a.jpeg

 

Over Atelier | Schilderen-in-de-Betuwe

 

Atelier 'Schilderen-in-de-Betuwe': creatief - kleinschalig - persoonlijk.

Workshops en schilderlessen in Asperen. Atelier 'Schilderen-in-de-Betuwe' is een initiatief van Merel Feenstra. Merel werkt graag samen met (lokale) kunst- en cultuur ondernemers:

 

Hee hallo!!!

Mijn naam is Merel Feenstra. In het voorjaar ga ik weer schilderworkshops geven! Dit ga ik doen in de voormalige brandweerkazerne in het historische stadje Asperen, midden in NL, in de prachtige Betuwe! Mijn atelier daar is een plek om creatief te zijn, tot jezelf te komen en om te ontspannen. Ik vind het gezellig om samen te schilderen en hoop dat je met mij mee doet!

 

De omgeving van het atelier voelt voor mij elke dag als vakantie: de West-Betuwe is zo ontzettend mooi! Naast schilderen in mijn atelier, schilder ik ook graag buiten. Ik geef workshops waarbij ik met een groep de nabije natuur in trek, om samen te schilderen. We zijn dan bijvoorbeeld te gast in de tuinen van een kasteel, boerderij of wijndomein. Geweldige creatieve en culinaire dagen zijn dit. Hiermee vieren we samen het leven!

Schilderijen - levenskracht

Voor Merel Feenstra is schilderen een manier om bij haar zelf te komen. Naast een drukke baan heeft zij in haar leven steeds meer plek gemaakt voor creativiteit en plezier. Haar favoriete onderwerpen zijn bloemen en het menselijk lichaam. In haar schilderijen probeert zij de levenskracht te vangen met veel kleur en grote penseelstreken. Zie haar werk op www.merelfeenstra.com.

 

Merel: "Als kind schilderde ik graag, ik ben die passie, die ik toen als iets heel natuurlijks beleefde, simpelweg vergeten naarmate ik volwassen werd en ging werken. "

 

Gelukkig voelde Merel die passie van binnen opborrelen en besloot er dit keer wel gehoor aan te geven. In september 2018 is zij alsnog begonnen met de Klassieke Academie voor beeldende kunst in Groningen en werd toegelaten tot de vakscholing, in juni 2022 gaat zij afstuderen. Het onderwijs op de Klassieke Academie is op HBO-niveau en wordt gegeven door kunstenaars uit het topsegment van het eigentijds Nederlands realisme.  Merel: "Ik leer in Groningen de technieken van de oude leermeesters, zo kan ik wat ik wil vertellen met mijn schilderijen straks technisch nog beter neerzetten. Het is een voorrecht om daar mee bezig te kunnen zijn. Ondanks dat het een heel eind rijden is elke week, geniet ik van elk moment in Groningen".

 

In 2018 is Merel begonnen met het geven van schilderworkshops. Eerst in de Kunststudio in Blaricum en buiten in de natuur in Frederiksoord (Drenthe). Daarna ook bij De Kunstverdieping in Geldermalsen en in de uiterwaarden van de Waal.

 

"Anderen de magie van schilderen laten ervaren en ontspannen hun eigen verhaal laten vertellen op een canvas, vind ik geweldig!" aldus Merel.

Beschikbare werken van Merel vind je op haar website www.merelfeenstra.com.

Logo Schilderen in de Betuwe groot.png
67353780_460470961196287_8480098323892535296_n.jpeg

Contact

HIER WORD JE BLIJ VAN!

Heb je vragen, aarzel dan niet om even te bellen of te mailen.
Graag tot ziens!

SCHILDEREN IN DE BETUWE
Merel Feenstra
Voorstraat 89-b
4147 CB  Asperen
Route & bereikbaarheid


06-22987411
info@merel-art.nl
www.merelfeenstra.nl


 

schilderen in de betuwe logo wit trans.png
bottom of page